Tarçın Nasıl Kullanılır? Yemeklerde ve
sağlık ,hayat,şifalı bitkiler,bitkilerle tedavi,güncel konular,haberler,son dakika,güzellik,makyaj,yemek tarifleri,magazin
14 Mayıs 2010 Cuma
Tarçının Faydaları
Tarçının Faydaları: Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser. Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.
Tarçın Nasıl Kullanılır? Yemeklerde vetatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.http://tr.mydearbody.com
Tarçın Nasıl Kullanılır? Yemeklerde ve
Etiketler:
cinsel gücü arttırıcı,
damar,
gaz,
iltihap,
iştah açıcı,
öksürük,
soğuk algınlığı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarçın kokusu, konsantrasyonu artırır. Aynı zamanda, zihnin dinlenmesini sağlar ve hafızayı güçlendirir. Odaklanma ve dikkat problemi yaşayan kişilere, tarçın kokusunun iyi geldiği söylenmektedir.
YanıtlaSilEvinizde, tarçın aromalı oda kokuları ya da mumlar tercih edebilirsiniz.
Stresi Azaltan ve Mutluluk Veren 6 Koku: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/stresi-azaltan-ve-mutluluk-veren-6-koku/