Dikenli İncir Nasıl Kullanılır? Dikenli İncir meyvesi kabukları soyularak yenebileceği ya da suyu sıkılarak içilebileceği gibi kaktüsün
sağlık ,hayat,şifalı bitkiler,bitkilerle tedavi,güncel konular,haberler,son dakika,güzellik,makyaj,yemek tarifleri,magazin
6 Mayıs 2010 Perşembe
Dikenli İncirin Faydaları
Dikenli İncirin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İshal ve dizanteriye karşı faydalıdır. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderir. Şeker hastalarına iyi gelir. Kolesterol oranını düşürür. Tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltır. Bu özellikleri ile aşırı kilolardan kurtulmak isteyenler için de faydalı bir besindir . Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyon cildi nemlendirir ve taze tutar.
Dikenli İncir Nasıl Kullanılır? Dikenli İncir meyvesi kabukları soyularak yenebileceği ya da suyu sıkılarak içilebileceği gibi kaktüsüntaze yapraklarından da yemek yapılabilir. Bitkiden doğal boya maddesi de elde edilmektedir. Yaprakları, ayrıca cilt ve saç bakımı için kullanılan doğal kozmetik ürünlerindendir.
Dikenli İncir Nasıl Kullanılır? Dikenli İncir meyvesi kabukları soyularak yenebileceği ya da suyu sıkılarak içilebileceği gibi kaktüsün
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder