23 Ekim 2010 Cumartesi

Ahmet Maranki'den saç dökülmesine karşı bitkisel tedavi yöntemleri

Ahmet Maranki bitkisel formüller vermeye devam ediyor.
Loğusalık,sonbahar,kronik rahatsızlıklar,yanlış diyet ve rejimler,uzun süreli ruhsal gerginlik gibi dönemlerde saç dökülmesi artabilir. Hatalı beslenme,demir,kalsiyum,çinko,A,E,D vitamin eksikliği saç dökülmesinin önemli sebeblerindendir.

Malzemeler:
  • Bir tatlı kaşığı susamyağı
  • Bir tatlı kaşığı bademyağı
  • Yarım tatlı kaşığı hint yağı
  • 2 ampul bepanten
  • 2 ampul E vitamini


Hazırlanışı
yukardaki malzemeler bir kabın içerisinde ılık olacak sekilde Bu karışım önceden 2-3 dakika su buharına tutulmuş olan saçlı deriye, avuç içiyle ve yumuşak hareketlerle yedirilir. 10 dakika saçlı deriye emdirildikten sonra bir şampuanla saçı aşırı zorlamadan yağın fazlası akıtılır.

Daha sonra saçlar soyalı veya doğal saç kremleriyle nemlendirilir.

Akşam yatmadan Çam yağı (çam terebentin değil),sarımsak yağı,badem yağı ve ceviz yağı eşit miktarda karıştırılarak saç diplerine sürülürek masaj yapılır.Bone ile birkaç saat kadar kapatılır.Sabah sirkeli ılık su ile yıkanır.

Bu uygulamaya 3 hafta devam boyunca devam edin.

21 Ekim 2010 Perşembe

Boy uzatma için şifalı bitkiler


Şevki Güngör, katıldığı bir televizyon programında kemik erimesi ve çocuklarda boy uzamasına yardımcı olacak bitkisel önerilerde bulundu. bizde bu bitkisel öneriyi sizlerle paylaşmak istedik.

MALZEMELER
  • 50 gr salep
  • 25 gr karanfil
  • 200 gr toz keçi boynuzu
  • 100 gr çavdar unu
  • 25 gr tarçın
  • 100 gr soya unu
  • 100 gr yulaf
  • 100 gr keten tohumu
  • 1 kg armut pekmezi

Bütün malzemeleri cam bir kaba koyup tahta kaşıkla macun kıvamına gelene kadar karıştırın. 3 yaşından itibaren bütün çocuklarda kullanabilir. küçük çocuklarda 1 tatlı kaşığı büyük çocuklarda, 1 yemek kaşığı günde 2-3 kaşık yiyebilirler.

20 Ekim 2010 Çarşamba

Ahmet Maranki Gribe iyi gelecek yöntemleri anlatıyor

  •  Soğan suyu sıkılır.1 çay bardağı su ve bir miktar balla karıştırılıp günde 2-3 defa içilir
  •  Bir bardak kaynar sütün içine 5 gr. ufalanmış adaçayı konulurak 10 dakika demlendirilir. günde 2-3 bardak içilir.
  • Bir bardak kaynar suya 2 gr ıhlamur konulur.!o dakika demlendirilir.günde 3-5 bardak içilir.
  • Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı tarçın konur.10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.
  • Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konur.10 dakika demlendirilir.günde 3 bardak içilir.
  • Bir bardak kaynar suya 5 gram biberiye konularak 10 dakika bdemlendirilir.Günde 2-3 bardak içilir.
  • İki bardak suya 1 adet limon kabuğu ile doğranır.5 gr. ıhlamur konularak 10 dakika kaynatılır.Günde 3-4 bardak içilir.

15 Ekim 2010 Cuma

Akgünlüğün Faydaları

Akgünlüğün Faydaları
Akgünlüğün Faydaları:

  • Dahili olarak kullanıldığında vücuda kuvvet verir. 
  • Yatıştırıcı etkisi vardır. 
  • İdrar söktürür ve kabız edici etkiye sahiptir.
  •  Adet söktürücü özelliği vardır. 
  • Ayrıca romatizma ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Sahurda Beslenme Nasıl Olmalı?

Uzmanlar, Ramazanda beslenme şeklinin her zamankinden büyük farklılık göstermemesi gerektiğinin altını çiziyor. Ramazan ayından öğün sayısının azalmasıyla birlikte metabolizmanın da yavaşladığına dikkat çeken International Hospital'dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin, "Ramazan döneminde insanlar belki bir yılda yemediklerini, iştahlarının açılmasıyla birlikte bir ayda tüketebiliyorlar. Bu durum da kilo alımına neden oluyor" dedi. İrkin, iftar ve sahur sofralarında yapılacak bazı küçük değişikliklerle sıcağın etkilerinin daha aza indirilebileceğini belirtti.


MUTLAKA SAHURA KALKIN

Sahura kalkmanın önemine değinen İrkin, "Ramazan ayında en çok yapılan hataların başında sahura kalkmamak geliyor. Aç kalınan süre çok uzun olduğundan sadece akşam yemeğiyle oruç tutanlar gün içinde çok zorlanıyorlar" diye konuştu. İrkin, sahur masasında bulunması gereken besinler hakkında şu bilgileri verdi:

ESMER EKMEK KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Sahurda ekmeğin tüketilmesinin faydalı olduğunu belirten İrkin, "Esmer ekmek, kan şekerini dengede tutup, tok kalmaya yardımcı olur" diye konuştu.

CEVİZDEN VAZGEÇMEYİN

Ekmek yerine sahurda 4-5 yemek kaşığı yulaf ezmesinin de tercih edilebileceğini dile getiren İrkin, 2 tane cevizin de sahurda yenilmesinin çok sağlıklı olduğunu anlattı.

SAHURDA SÜT İÇİN

ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor. 1 bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin de sahurda bir bardak süt içmenin faydalı olabileceğini kaydetti.

ACIKMAYI GECİKTİREN BESİNLER

İrkin, "Protein içeriği fazla olan ve midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren yumurta, süt, yoğurt, peynir gibi gıdaları ihmal etmeyin" şeklinde konuştu.

6 Haziran 2010 Pazar

İbrahim Saraçoğlundan Astım Ve Alerjik Astım İçin Keçiboynuzu Kürü

Astım ve alerjik astım için uygulanacak Keçiboynuzu kürü (harnup kürü) için gerekli olan keçiboynuzu (harnup) pazarlarda veya aktarlarda satılmaktadır. Çok ucuza temin edebilirsiniz. Satın alacağınız harnupların koyu kahve renkli olmasına özen gösteriniz. Açık kahve renkli keçiboynuzlarının etkisi çok azdır.
Keçiboynuzu Kürü: Genel nefes darlığı, alerjik nefes darlığı ve soğuk alerjisi durumunda
Hazırlanışı: Orta büyüklükteki keçiboynuzundan 6-7 tanesini önce soğuk su altında yıkayınız. Daha sonra bunları küçük küçük (3-4 cm uzunluğunda) kırarak, kaynamakta olan yarım litreye yakın suyun içine atınız. Hafif ateşte 7-8 dakika kaynatınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurunuz. Buzdolabında en fazla üç gün bekletebilirsiniz.
Uygulama: Hergün sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir.
Hiç ara vermeden 20 gün uygulayınız. Yirmi gün tamamlandıktan sonra aynı şekilde hiç ara vermeden 15 gün devam ediniz. Onbeş günlük kürü uygularken bir çay bardağı içerisine bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırınız, sabah kahvaltınız arasında ve akşam yemeğinden önce birer çay bardağı içiniz. Keçiboynuzu kürünü uygularken sabah kahvaltınızda ayrıca bal tüketmeyiniz.
Dikkat: 5 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda nefes darlığı veya alerjiye bağlı nefes darlığı söz konusu ise, bu taktirde uygulama 1’ e göre sadece bir çay bardağı sabah kahvaltısı arasında içilecektir. Akşam yemeklerinde içilmeyecektir.
Dikkat: Bu kürü uygularken kahvaltıda ayrıca bal tüketmeyiniz. Daha güçlü olur diye bir çay kaşığından daha fazla bal ilave etmeyiniz.
Not: Bu amaçla pekmezi veya öğütülmüşü uygun değildir. Etkisi çok azdır.
Uyarı: Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.
mucizeiksirler.blogspot.com

İbrahim Saraçoğlundan Kronik Yorgunluğa Karşı Beyaz Üzüm Kürü

1)Yoğun bir çalışma temposu içerisinde ve stres altındaysanız, öğleden sonraları tüketeceğiniz yarım salkım üzümün (yaklaşık 250-300 gram) en geç yarım saat sonra sizi nasıl rahatlattığını, stresinizin nasıl kaybolduğunu, yorgunluğunuzun adeta buharlaşır gibi üzerinizden nasıl kalktığım ve dinlendiğinizi hayretle hissedeceksiniz. Tüm bunlara ilave olarak kendinizi daha dinç ve daha enerjik hissetmeye başlayacaksınız. Daha etkili olur düşüncesiyle, yukarıda belirttiğim ölçünün üzerine çıkmayınız. Ancak şeker hastalarının bu konuda hekimlerine danışmanından uygulamaya geçmemeleri gerekir.

2)Eğer kronik yorgunluktan şikayet ediyorsanız haftada bir kaç defa tüketeceğiniz bir bardak taze beyaz üzüm suyu bu yorgunluğunuzun ortadan kalkmasında büyük bir destek olacaktır.
3) Taze beyaz üzüm ve taze siyah üzümü tüketirken ölçülü olmaları gereken iki grup vardır. Bunlardan birincisi ilk dört ayını tamamlamamış hamile bayanlardır. İkinci gruptaysa hekimleri tarafından “karaciğer yağlanması” teşhisi konulmuş kişiler yer almaktadır. Hamile bayanların ve karaciğer yağlanması teşhisi konulmuş olan hastaların taze üzüm türlerinin tüketiminde ölçülü olmaları gerekir. Buradan hamile bayanların ve karaciğer yağlanması olanların kesinlikle taze üzüm yememeleri gerektiği sonucunu çıkartmayınız. Ancak, bu grupta ki kişilerin taze üzüm tüketimlerinde en az şeker hastaları kadar ölçülü olmaları gerekir.
4) Taze beyaz üzüm bilinen tüm meyveler ve sebzeler içerisinde en güçlü antioksidan özellikli olanıdır. Taze beyaz üzümü mevsiminde ve günde bir salkımdan (200-250 gr) fazla olmamak kaydıyla tüketirseniz, o zaman onun antioksidan gücünden maksimum oranda faydalanabilirsiniz.
5) Taze beyaz üzüm kürünün kalpteki ritim bozukluğuna karşı önleyici ve tedavi edici
gücü bulunmaz bir özelliktir Kalbinde arithmi extrasistol şikayeti olanların günde 200-250 gram tüketecek leri taze beyaz üzüm bir mucizedir diyebiliriz. Kısaca, kalbinde ritim bozulduğu şikayeti olanların uygulayacakları taze beyaz üzüm kurilonlar için bulunmaz bir nimettir. Taze beyaz üzümün kurutulmuşu (kuru üzüm) bu amaçla kullanılmaz. Yeri gelmişken tekrar belirtmekte fayda görüyorum, daha çabuk düzelerim veya da ha çabuk etki etsin diyerek size önerilmiş olan ölçünün üzerine çıkmayınız.
6) Eğer vücudunuzun herhangi bir yerinde zor kapanan veya henüz kapanmamış bir yaranız varsa üzüm, üzüm çekirdeği ve cevizden yara kapanana kadar kesinlikle uzak durunuz. Üzüm ve ceviz tüketimi yaraların kapanmasını geciktirir, hatta yarayı azdırma gücü vardır.
7) Kanda uzun süreli iltihap bulunması önemli ve ağır sonuçları olabilecek sağlık sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir, Örneğin, kalp romatizmasına neden olabilir. Taze beyaz üzümün, özellikle kalp kapakçıklarına enfeksiyonun yerleşmesini engelleme gücü vardır. Ayrıca, bademcik enfeksiyonuna bağlı faranjitin (tonsillo-farenjit) vücudumuzdaki organlara (özellikle de kalp) vereceği zararı önlemedeki gücü de bulunmaz bir nimettir. Bu tür riskli hastalar için taze beyaz üzüm suyu mükemmel bir önleyici ve koruyucudur. Özellikle düzenli olarak belirli bir müddet kırmızı turp veya taze beyaz üzüm tüketmenin kandaki enfeksiyonun organlara zarar vermesini ve yerleşmesini önleyici gücü bir mucizedir diyebilirim.
8)Oniki yaş altı çocukların herhangi bir kürü hekimlerine danışmadan uygulamalarını kesinlikle önermiyorum.
9) Aksi belirtilmedikçe aynı anda birden fazla kür uygulanmamalıdır. Herhangi bir kürün uygulama süresi tamamlanmadan da başka bir bitki çayı (yeşil çay, papatya, ıhlamur, adaçayı, gibi…) içilmemelidir.
10) Tüm kürlerin çelik veya emaye kaplarda hazırlanması gerekmektedir.
11) Kullanacağımız bitkinin raf ömrünün bir yılı geçmemiş olmasına dikkat ediniz.
mucize-iksirler.com

İbrahim Saraçoğlundan Vitiligo,Karaciğer Yemezliği Hepatit-B Ve Hepatit-C İçin Lavanta Kürü

Hazırlanışı:

* Bir tutam (4-5 g) lavantayı 300 ml (yaklaşık bir buçuk su bardağı) kaynar suya koyduktan sonra 15 dakika kısık ateşte demleyin.

* Dört dakikadan daha fazla demlemeyin. Demleme esnasında sıcaklığını kaynama noktasında sabit tutun. Cezvede demlerken ocağın altını çok kısık tutun. Fokur fokur kaynatmayın. Çok yavaş bir şekilde kaynıyor kaynamıyor gibi demleyin.

* Demleme süresi tamamlandıktan sonra, ılımasını beklemeden süzülmesi gerekir. Süzme işlemi tamamlandıktan sonra içmek için ılımasını bekleyin.


* 15 gün boyunca her gün, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu için. Her defasında (her kullanımda) taze olarak hazırlanması şarttır. Bir gün önce arta kalan miktarı kullanmayın. Kolay olsun diye bir kaç günlük hazırlayıp buzdolabında koruma altına almayın.

* Hiç bir şekilde damak tadına uygun olsun diye, içerisine şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmeyin.

* Onbeş günlük ilk kür tamamlandıktan sonra rahatsızlığın seyrine göre haftada 3-4 defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içilmeye devam edin. Karaciğer metabolizması sağlıklı çalışmaya başladıktan sonra kür sonlandırılmış olur.

Her sağlıklı insanın yılda bir defa 15 günlük lavanta kürünü uygulamasında çok büyük faydalar vardır. Değerli okuyucular hiç bir bitkisel kürü alışkanlık haline getirmeyin. Karaciğer yetmezliği şikâyeti olanların, Hepatit-B veya Hepatit-C virüsü ile yaşamak zorunda olanların zaman zaman lavanta kürünü uygulamalarında çok büyük yararlar vardır.

Ciltdeki Sivilce Ve Lekelere Karşı Lavanta Kürü:

Lavanta kürü sivilceler için de etkilidir. Anca sivilcelere karşı lavanta kürü hazırlanırken demleme süresi 10 dakika olmalıdır. 1o dakika demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzülmelidir. İçilecek olan miktar 1 su bardağıdır.

Vitiligo şikayeti olanların,

* Patlıcan, kuru soğan, taze domates, bulgur tüketimini en aza indirmelerini
* Güneşin güçlü olduğu 10.30 - 16.00 saatleri arasında yaz mevsiminde güneşe çıkmamalarını
* Önleyici olarak da öğünlerinde mısır ekmeğini, elma (soymadan) tüketimini tercih etmelerini öneriyorum.

Önemli Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
mucizeiksirler.blogspot.com

Ahmet Maranki'den Ses Kısıklığı İçin Bitki Çayı

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin Ses kısılmasını önlemek, ses kısılmasını tedavi etmek, ve sesi de güzelleştirmek için bitki çayı önerisi.
Malzemeler:
Zencefil
Nar çiçeği
Hibiskus
Adaçayı

Hazırlanışı: Bitkilerden eşit miktarda karıştırarak cam kavanozda saklayın. Bu karışımdan bir tutam alarak 1 su bardağı kaynar suyun içine koyup kısık ateşte 5 dakika demlendirdikten sonra yudum yudum için.
mucizeiksirler.blogspot.com

Ahmet Maranki'den Alzheimer İçin Bitkisel Öneriler

Alzheimer'da düşünme ve konuşma zorluğu zihin kaybı, davranış bozukluğu, kişilik bozukluğu gibi bulgular görülür.

Ahmet Maranki Alzheimer İçin Önerileri:

Alzheimer için zeytin yaprağı çayı, yeşil çay, üzüm çekirdeği ,ceviz çok faydalıdır. Her gün 10 çay bardağı zeytin yaprağı çayı içilmelidir. yeşil çay tüketmek de alzheimera karşı çok fayda sağlamaktadır.

Alzheimer hastalığına karşı biberiye son derece yararlıdır. Biberiye ayrıca hatırlatıcı, hatırlayan bitki olarak tanımlanır.
mucizeiksirler.blogspot.com

Biberiye yağının yanına ek olarak rezene, adaçayı, melisanın kullanılması tavsiye edilmektedir.

Ahmet Marankiden Kozmik Şifa Şerbeti

TRT 1 de yayınlanan Sabiha Akdemir'in sunduğu Günbegün programına konuk olan Prof. Dr. Ahmet Maranki Kozmik şifa şerbeti tarifini verdi:

Kozmik Şifa Şerbeti


Malzemeler:

5 dal dere otu
6 dal nane
4 dal tere
8 dal maydanoz
2 dal fesleğen
3 dal reyhan
1 adet limon
1 adet portakal
2 adet kivi
150 gram bal
1 litre su

Hazırlanışı: Portakal, kivi ve limonu kabuklarını soyduktan sonra dörde bölüp 1 litre suda 4 dakika kaynattıktan sonra içine yeşillikleri koyarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra ılıdığında balı ilave edin.

14 Mayıs 2010 Cuma

Tatulanın Faydaları

Tatulanın Faydaları: Nefes darlığını giderici etkisi ile astımda faydalıdır. Uyuşturucu ve spazm çözücüdür. Ağrıları keser. Terlemeyi, mide ve türkük salgılarını azaltır.

Tatula Nasıl Kullanılır? Yaprakları, çiçekleri ve tohumları kullanılır. Tohumlarından elde edilen tentür ya da yağ kullanılabilir. Sigara şeklinde nefes darlığını gidermek için kullanılabileceği gibi merhem halinde ağrı giderici olarak da kullanılmaktadır. Zehirli bir bitki olduğu için doktor kontrolünde kullanılmalıdır.http://tr.mydearbody.com

Taş Anasonunun Faydaları

Taş Anasonunun Faydaları: Hazmı kolaylaştırıcı ve idrar söktürücü etkisi vardır. İshali kesmeye yardımcı olur. Ağız ve boğaz hastalıklarında ve derideki yaraların iyileştirilmesinde faydalıdır. Kökleri balgam söktürücü etkisi ile soğuk algınlığı ve sigaraya bağlı balgamların atılmasını kolaylaştırır. Çayı adet söktürücüdür.


Taş Anasonu nasıl kullanılır? Taş Anasonunun çekirdekleri, kökleri ve yaprakları kullanılır. Kökleri kurutulduktan sonra toz haline getirilerek çay yapılır. Bu çay içilebileceği gibi gargara olarak ya da yaralara pansuman yapmak için kullanılabilir. Ayrıca, taze yapraklarını çiğnemek diş ağrılarını azaltır.http://tr.mydearbody.com

Tarçının Faydaları

Tarçının Faydaları: Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Gaz söktürücüdür. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser. Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.


Tarçın Nasıl Kullanılır? Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.http://tr.mydearbody.com

Uyuz Otunun Faydaları

Uyuz Otunun Faydaları: Bitki ismini uyuza karşı gösterdiği etkilerinden almıştır. Ayrıca, egzama gibi diğer cilt sorunlarına karşı da faydalıdır. İştahı açar. Terleticidir. Yaraların iyileşmesini kolaylaştırır. İdrar arttırıcı ve kabızlığı giderici etkilere sahiptir. Kanı temizler.


Uyuz Otu Nasıl Kullanılır? Bitki kaynatıldıktan sonra elde edilen su çay olarak içilir ya da saça ve sorunlu deriye sürülerek haricen kullanılır. Uyuz Otu süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır.http://tr.mydearbody.com

Vişnenin Faydaları

Vişnenin Faydaları: Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir. Mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür ve idrar söktürür. İshali keser. Vücuda rahatlık verir. Susuzluğu giderir. Öksürüğe iyi gelir. Ağrıları dindirir. İltihap gidericidir. Uyku düzensizliğinde faydalıdır.


Vişne Nasıl Kullanılır? Meyvesi, meyve sapları ve vişne ağacının kabukları kullanılır. Vişne reçeli ve vişne suyu farklı tadıyla severek tüketilen besinlerdir. Tıbbi açıdan kabukları ateş düşürücüdür. Sapları ise idrar söktürücü olarak kullanılır.http://tr.mydearbody.com

Yoncanın Faydaları

Yoncanın Faydaları: İştah açıcıdır. Besin değeri oldukça yüksek bir besin olan yonca vücuda kuvvet ve enerji verir. Bu özelliğiyle özellikle kansızlık çekenlere faydalıdır. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olur. Romatizma ağrılarını azaltır. Ateşi düşürür. İshali keser. Midenin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır ve baş ağrısını giderir. Kandaki kolesterol düzeyini düşürücü etkiye sahiptir. Şeker hastalığında da faydalıdır. Ayrıca, kanı ve karaciğeri temizler.


Yonca Bitkisi Nasıl Kullanılır? Yaprakları ve kökleri kullanılır. Çayı yapılabilir. Hayvanlarda et ve süt verimini arttırdığı için hayvan yemi olarak kullanımı yaygındır.http://tr.mydearbody.com

Yohimbenin Faydaları

Yohimbenin Faydaları: Stres ve sıkıntıyı azaltır. Cinsel gücü arttırıcı (afrodizyak) etkilere sahiptir. Strese bağlı cinsel aktivite bozukluklarında da faydalıdır. Damarları genişleterek tansiyonu düşürür. Bulantıyı giderir. Ateş düşürücüdür.


Yohimbe Nasıl Kullanılır? Yohimbe kabuğu kurutulduktan sonra suda kaynatılmak suretiyle kullanılır. Zehirli bir bitkidir. Uykusuzluk, korku, yüksek tansiyon, bulantı, kusma gibi şikayetlere neden olabilir.http://tr.mydearbody.com

Yer Elmasının Faydaları

Yer Elmasının Faydaları: Vücut direncini ve cinsel gücü arttırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir. Basur şikâyetlerini azaltır. Cildi güzelleştirir.


Yer Elması Nasıl Kullanılır? Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılır ve yenir. Suyu ile saçlar yıkanırsa saç diplerini kuvvetlendirir. Ezilip lapa haline getirildikten sonra şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olduğu için diyet yapanlar kullanabilir.http://tr.mydearbody.com

Yavşan Otunun Faydaları

Yavşan Otunun Faydaları: Göğüs hastalıkları, nezle ve bronşitte faydalıdır. Kanı temizler.Sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır. Romatizma ve gut ağrılarını dindirir. Mesanedeki kumları dökmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır ve güçlendirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.


Yavşan Otu Nasıl Kullanılır? Yavşan Otu, ısırgan otu ile birlikte egzamaya karşı oldukça faydalıdır. Romatizma ve yara şikayetlerinde lapa haline getirilip uygulanır.http://tr.mydearbody.com

Yasemin Çiçeğinin Faydaları

Yasemin Çiçeğinin Faydaları: Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını giderici ve ateşi düşürücü etkileri ile faydalıdır. Ayrıca, sinirleri yatıştırır ve göğsü yumuşatır. İdrar söktürerek kabızlığı gidermeye yardımcı olur.


Yasemin Çiçeği Nasıl Kullanılır? Genellikle çiçeklerinden hazırlanan yasemin çayı kullanılır. Bu çay göğsü yumuşatır ve sinirleri yatıştırır. Damarları açar. Ayrıca, yaseminden elde edilen yasemin yağı parfümeride kullanılır.http://tr.mydearbody.com

Yakı Otunun Faydaları

Yakı Otunun Faydaları: Kabız edici ve idrar söktürücüdür. Lapası yanıkları, cilt yaralarını ve şişlikleri giderir. Prostat büyümesini önlemeye yardımcı olur. İltihap giderici ve spazm çözücüdür. Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırmasına yardımcı olur. Öksürüğü giderici etkileri ile astım ve boğmaca gibi öksürüklü hastalıklarda faydalıdır.


Yakı Otu Nasıl Kullanılır? Yakı Otunun kurutulan kökleri ve yaprakları suda kaynatılarak kullanılabilir. Köklerinin kaynatılması ile elde edilen çayı içilebilir ya da gargara olarak kullanılır. Haricen ise lapa haline getirilen yaprakları ya da soyulmuş kökleri kullanılabilir.http://tr.mydearbody.com

Zerdeçalın Faydaları

Zerdeçalın Faydaları: Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri uyarır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. İltihap gidericidir. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Gaz ve idrar söktürücüdür. Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.


Zerdeçal Nasıl Kullanılır? Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Kurutulan meyveleri toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabileceği gibi suda kaynatarak zerdeçal çayı da hazırlanabilir.http://tr.mydearbody.com

Zambak Çiçeğinin Faydaları

Zambağın Faydaları: Başta diş ağrıları ve adet sancıları olmak üzere vücut ağrılarını giderici özelliği ile ağrı kesici olarak kullanılır. Diş iltihaplarında faydalıdır. Ciltteki apse, şişlik ve yaraları iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, cildi gerginleştirir ve gençleştirir.


Zambak Nasıl Kullanılır? Genellikle bahçe ve süs bitkisi olarak kullanılır. Beyaz zambak çiçeği tıbbi amaçla kullanılan türüdür. Suyu yüzdeki lekeleri çıkarmakta etkilidir. Ayrıca, yüze parlaklık verir. Zambaktan elde edilen zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Zambak yağı cildi gerginleştirerek daha genç ve diri görünmesini sağlar. Bu özelliği nedeniyle pek çok cilt ve gözaltı kreminde hammadde olarak kullanılır.http://tr.mydearbody.com

Zakkum Çiçeğinin Faydaları

Zakkumun Faydaları: Kalbi kuvvetlendiricidir, fakat bunun için çok düşük dozlarda kullanılmalıdır. İdrar söktürücüdür. Uyuz gibi deri kaşıntılarına, bit, pire gibi zararlılara ve arı sokmasına karşı haricen kullanımı faydalıdır. Haricen adale ağrılarını da hafifletir. Bir Türk doktoru olan Dr. Ziya Özel, zakkum ile ilgili uzun süren çalışmalar yapmış ve Zakkumun kansere karşı tedavi edici olduğunu belirtmektedir. Zakkum özünden faydalanılarak hazırlanan kanser ilaçları üretilmeye başlanmış ise de konuyla ilgili araştırmalar henüz tamamlanmamıştır. Halk arasında haricen deri kanserine karşı kullanılmaktadır.


Zakkum Çiçeği Bitkisi nasıl kullanılır? Çok zehirli bir bitki olduğu için küçük miktarlarda dahi ölümcül olabilmektedir. Bu nedenle doktor kontrolü dışında kullanılmamalıdır. Zakkum kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak çok küçük miktarlarda dahilen ya da zeytinyağı ile karıştırılarak haricen kullanılabilir.http://tr.mydearbody.com

Zahterin Faydaları

Zahterin Faydaları: İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını giderir ve sinirleri kuvvetlendirir. Bağırsak, böbrek ve mesane şikayetlerinde faydalıdır. Uyarıcı ve bedeni kuvvetlendiricidir. Mikrop öldürücüdür. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Mantar şikayetlerine karşı da faydalıdır. İdrar söktürür.


Zahter Nasıl Kullanılır? Bitki çiçekleriyle birlikte toplanıp kurutulduktan sonra toz haline getirilir ve çay ya da kahve olarak tüketilebilir. Baharat olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca, haricen yaraların üzerine mikrop öldürücü olarak sürülebilir. Hamilelikte ve guatr şikayeti olanlarda kullanımı tavsiye edilmemektedir.http://tr.mydearbody.com

11 Mayıs 2010 Salı

Şebboy Çiçeğinin Faydaları

Şebboy Çiçeğinin Faydaları: Kalp üzerinde etkilidir. İdrar söktürücü etkisi ile kabızlığı giderir.
Şebboy Çiçeği Nasıl Kullanılır? Şebboy bitkisinin tıbbi amaçla kullanılan kısımları tohumlarıdır. Ayrıca, şebboy çiçeği hoş kokulu bir süs bitkisidir.http://tr.mydearbody.com

Şalgamın Faydaları

Şalgamın Faydaları: Sindirimi kolaylaştırır, idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Mafsal şikayetlerini azaltır. Romatizma ve nikriste faydalıdır. Göğsü yumuşatır. Akciğerleri ve bronşları temizler. Boğaz iltihaplarını giderir. Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur. Şeker hastalarını rahatlatır.Yüksek tansiyonu düşürür. Sivilce, egzama, dolama, çıban gibi şikayetlerde faydalıdır.


Şalgam Nasıl Kullanılır? Şalgamın kullanılan asıl kısmı kökleri olmakla birlikte yeşil yaprakları da yenebilir. Şalgam, bazı çorba ve soslara katılır, yemeklerde garnitür olarak kullanılır. Ayrıca, severek tüketilen bir içecek olan şalgam suyunun da ana maddesi şalgamdır.http://tr.mydearbody.com

Şahtere Otunun Faydaları

Şahtere Otunun Faydaları: İdrar arttırıcıdır. Yatıştırıcı ve terletici etkilere sahiptir. Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür. Damar sertliğine karşı koruyucudur. Kanı ve böbrekleri temizler. Sarılığa karşı faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır ve mide ağrısı şikayetlerini giderir. Sedef, uyuz ve egzama gibi cilt hastalıklarını gidermeye yardımcı olur. Basura karşı faydalıdır. Kepeği azaltır.


Şahtere Otu Nasıl Kullanılır? Şahtere Otunun yaprakları ya da bitkinin toprak üstü kısımlarının tamamı kurutulduktan sonra sıcak suda haşlanarak çay ya da merhem şeklinde kullanılabilir. Bitkinin özsuyu haricen cilt hastalıklarına karşı kullanılır. 4-5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra elde edilen bu su ile baş yıkanırsa kepeği gidermeye yardımcı olur. Cilt hastalıklarına karşı da faydalıdır.http://tr.mydearbody.com

Sütleğen Çiçeğinin Faydaları

Sütleğen Çiçeğinin Faydaları: Müshil özelliği taşıyan sütleğen bitkisi, kabızlığı gidermekte oldukça etkilidir. Sıtma ve sarılıkta da faydalıdır. Sütü siğillere iyi gelir.
Sütleğen Çiçeği Nasıl Kullanılır? Bitki özsuyu ve tohumlarından elde edilen yağ dahilen ve haricen kullanılır. Zehirli bir bitki olduğu için dikkatli olunmalıdır.http://tr.mydearbody.com

Süpürge Otunun Faydaları

Süpürge Otunun Faydaları: İshali keser. İdrar yollarını temizler ve idrar söktürür. Zayıflamaya yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşları düşürmekte faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Kanı temizler. Kasları güçlendirir. Gece altını ıslatma şikayetlerini gidermeye yardımcı olur.


Süpürge Otu Nasıl Kullanılır? Taze çiçekli dalları suda kaynatılarak kullanılır. Zeytinyağı ile merhem haline getirilip çıban ve egzamalara sürülürse faydası görülür. Lapa haline getirilip ağrıyan bölgeye konursa ağrıyı hafifletir. Çiçekleri kanama olan yere konur. Ayrıca, dalları çalı süpürgesi yapımında kullanılır.http://tr.mydearbody.com

Susamın Faydaları

Susamın Faydaları: Vücuda enerji verir. Cinsel gücü arttırır. Solunum yolu hastalıklarına karşı faydalıdır. Göğsü yumuşatarak nefes darlığı ve bronşite iyi gelir. Antioksidan ve kansere karşı koruyucudur. Susam yağı safra taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırarak kabızlığı giderir. Gaz söktürür. Karın ağrısını azaltır. Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır. Böbrek iltihaplarını gidermeye yardımcı olur. Kemik erimesine karşı faydalıdır.


Susam Nasıl Kullanılır? Susam tohumları ve tohumlardan elde edilen yağ kullanılır. Simit ve pastaların üzerine serpilir. Susam ezilerek tahin elde edilir. Susam yağı cilt ve saç bakımında da kullanılır.http://tr.mydearbody.com

Sumağın Faydaları

Sumağın Faydaları: Ekşi tadıyla iştah açıcı bir baharattır. Hazmı kolaylaştırır ve ishali keser. Kandaki şeker oranını düşüren sumak, şeker hastaları için yararlıdır. İdrar kaçırma hastalığında faydalıdır. Mikrop öldürücüdür. Damarları büzerek kanamayı durdurmaya yardımcı olur. Bu etkisi ile kanamalarda faydalıdır. Ayrıca, ateş düşürücüdür.


Sumak Nasıl Kullanılır? Çoğunlukla baharat olarak kullanılır. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir. Tıbbi olarak da faydalı bir bitki olan sumak bitkisinin yaprağı su ile kaynatılarak ililmek süretiyle ya da gargara olarak kullanılır. Gargara yapılırsa boğaz ve dişeti hastalıklarına iyi gelir. Sumak kaynatılıp suyu içilirse zehirlenmelerde faydası görülür. Yüksek tansiyonu olanlara tavsiye edilmez.http://tr.mydearbody.com

Soyanın Faydaları

Soyanın Faydaları: Sindirim sisteminin çalıştırarak hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudun ve zihnin yorgunluğunu giderir ve enerji verir. Soya fasulyesi kandaki kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Kandaki şeker oranını dengeleyen Soya şeker hastalarına da yararlıdır. Sinirleri ve adaleleri güçlendirir. İyileşme süresini kısaltır. Vücut gelişimini destekler. Östrojen hormonunun aşırı salgılanmasının oluşturacağı etkileri önleyerek rahim, meme ve boyun kanserine yakalanma riskini azaltır. Prostatın büyümesini engeller.


Soya Fasulyesi Nasıl Kullanılır? Yemeklerde kullanılmasının yanında soyadan elde edilen un bisküvi, pasta, kurabiye ve bebek mamalarının imalatında sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca soya yağı ve sütü de elde edilir.http://tr.mydearbody.com

Semizotunun Faydaları

Semizotunun Faydaları: Mide ve bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Bağırsakları yumuşatır ve mide yanmasını giderir. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Kanı temizler.Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile zihin yorgunluğu ve uykusuzluğa iyi gelir. Dalak şikâyetlerini azaltır. Kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırıcı etkisi özellikle iç kanamaları durdurmakta faydalıdır. İdrar yanmasını giderir. Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Bronşları açarak bronşite iyi gelir. Kandaki şeker oaranını düşürür. Ayrıca, solucanları dökmeye de yardımcı olur.


Semizotu Nasıl Kullanılır? Semizotu genellikle etli yemeği, böreği ya da salatası yapılarak tüketilir. Ayrıca, yoğurt ile birlikte de farklı bir lezzet oluşturur. Tıbbi amaçla; Lapa haline getirilip başa konursa baş ağrısını keser, yanık ve apselere konursa iyileşmesini kolaylaştırır.http://tr.mydearbody.com

Sedefotunun Faydaları

Sedefotunun Faydaları: Sedefotu iştah açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Uyarıcı ve yatıştırıcıdır. Bağırsak solucanlarını düşürücü etkisi vardır. Rahim kaslarında kasılmalara neden olarak aybaşı halini düzenler ve kolaylaştırır. Bu etkisi düşüğe de sebep olabileceğinden hamilelikte kullanılmamalıdır. Kalp çarpıntısını giderir. Romatizma ve karın ağrılarına iyi gelir. Anne sütünü arttırır. Kandaki şeker oranını düşürmeye yardımcı olur. Kılcal damarları etkileyerek varislerde faydalı olur.


Sedefotu Nasıl Kullanılır? Sirke ile karıştırılıp kanayan buruna konursa kanamayı durdurur. Sedefotunun kaynatılması ile elde edilen suyla göz kapaklarının üzerinden gözlere uygulanırsa göz yorgunluğunu giderir. Sedef otu, bütün bu yararlarının yanında bazı kişilerde alerjik tepkilere ve zehirlenmelere neden olabilir. Ayrıca, hamilelikte çocuk düşürmeye neden olabildiği için fazla kullanılmamalıdır.http://tr.mydearbody.com

Safranın Faydaları

Safranın Faydaları: Safran acı tadıyla iştah açıcıdır. Sinirleri uyarıcı etkisi ile vücuda dinçlik ve kuvvet verir. Sinir zayıflığını giderir. Kokusu yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır. Ateşi düşürür ve öksürüğü keser. Bu özelliği ile özellikle astım ve bronşitte faydalıdır. Safranın karaciğer hastalıklarında da faydası görülür. Ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri giderir. Rahim kaslarını uyararak adet söktürücü etki gösteren safran, bu özelliği ile düşüğe de sebep olabileceği için hamileler tarafndan kullanılmamalıdır. Adet sancılarını azaltmakta da etkilidir. Diş etlerini kuvvetlendirir ve dişeti ağrılarını azaltır. Uyarıcı etkisi ile cinsel isteği de arttırır.


Safran Nasıl Kullanılır? İlaç, boya maddesi ve baharat olarak kullanılır. Çok güçlü bir koku ve renk vericidir. Fazla miktarda kullanılmamalıdır. Hamileler hiç kullanmamalıdır. Yumurta sarısı ile karıştırılıp çıbanlara konursa faydası görülür. Bal ile macun yapılırsa kumları dökmeye yardımcı olur.http://tr.mydearbody.com

Rezenenin Ve Rezene Çayının Faydaları

Rezenenin ve Rezene Çayının Faydaları: Rezene iştah açıcıdır. Vücudu rahatlatır. Mide ve bağırsak şikâyetlerini ve gazlarını azaltır. Bu etkisi ile özellikle, gaz sancısı çeken ve ishal olan bebeklere çay olarak içirilirse hem kaybedilen sıvıyı geri kazanmaya yardımcı olur hem de sancıları azaltır. İdrar söktürücü özelliğiyle, idrar zorluğunu giderir. Balgam söktürücüdür. Gözlere iyi gelir. Yatıştırıcı etkisi ile ağrıları dindirir. Anne sütünü arttırıcı özelliği ile emziren annelere faydalıdır. Kansızlığı giderir. Kalp hastalıkları, romatizma ve boğmacada faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Adet düzensizliğini ve zorluğunu giderir.


Rezene Nasıl Kullanılır? Meyvesi, tohumları ve kökü kullanılır. Rezeneden baharat elde edilir. Ayrıca, rezene çayı hazırlanır. Rezene çayı hazırlamak için 1 fincan kaynar suya 1 çay kaşığı rezene atılıp 10�5 dakika kadar demlenir. Rezene çayı öksürük ve akciğer hastalıkları ile damar sertliği ve hazımsızlığa karşı etkilidir. Bebek mamalarına katılırsa bebeklerde gaz şikâyetini azaltır. Rezene çayının bir diğer faydası da arpacık gibi gözkapağı iltihaplarında pansuman olarak kullanılması ile iyileşmeye yardımcı olmasıdır.
Rezenenin yaprakları ve tohumunun kaynatılmasıyla elde edilen buhar, cildi temizler ve yüzdeki gözenekleri açar.http://tr.mydearbody.com

Pazının Faydaları

Pazının Faydaları: İştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır. Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamile olanların yemesi doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.


Pazı Nasıl Kullanılır? Pazının kökleri, sapları ve yaprakları pazı yemeği, dolması ve salatası yapılarak kullanılır. Ayrıca, tedavi amacıyla haşlaması yapılıp deri hastalıkları, yanık, şişlik ve basur memelerinin üzerine konursa faydası görülür. Balla karıştırılarak saç çıkmayan deriye sürülürse faydalı olur.http://tr.mydearbody.com

Ökse Otunun Faydaları

Ökse Otunun Faydaları: İdrar söktürücüdür. Yüksek tansiyonu düşürür ve yüksek tansiyona bağlı şikayetleri giderir. Kan dolaşımını dengeleyici etkisi tansiyon düşüklüğünde de faydalıdır. Spazmları çözer. Hafif uyku verir. Kabız yapıcı etkisi ile ishali keser. Kusturucudur. Kansere karşı koruyucu ve kanserde tedaviyi destekleyicidir.


Ökse Otu Nasıl Kullanılır? Kurutulmuş dal, yaprak ve meyveleri kullanılır. Zehirli maddeler içerir ve içerdiği zehirin gücü üzerinde bulunduğu ağaca göre değişir. Bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.http://tr.mydearbody.com

Okaliptüs Ağacının Faydaları

Okaliptüs Ağacının Faydaları: Vücudu kuvvetlendirir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında faydalıdır. Göğsü yumuşatır. Nefes darlığı ve öksürüğe karşı etkilidir. Boğaz ve burun iltihaplarını giderir. Astım, bronşit ve veremde faydalıdır. Nezleyi giderir. Ateşi düşürür. İdrar yollarını temizler. Yaraların mikrobunu öldürür. Basur şikayetlerini azaltır. Romatizma ve şeker hastalığı şikayetleri olanlara iyi gelir. Sıtmada oldukça faydalıdır.


Okaliptüs Yaprağı ve Yağı Nasıl Kullanılır? Okaliptüs yaprağı ve yaprağından elde edilen uçucu bir yağ olan okaliptüs yağı tıbbi amaçlarla kullanılır. Okaliptüs yaprağı kaynatılarak su buharı solunabilir ya da çay olarak içilebilir, okaliptüs yağı ise haricen masaj şeklinde cilde yedirilerek ya da kaynatılarak buharından istifade etmek şeklinde kullanılabilir.
Yapraklarından çay yapılırsa nezle, bronşit, nefes darlığı gibi şikayetlere iyi gelir. Okaliptüs yağı yaralara arlığı, öksüsürülürse mikrop kapmasını önler. Okaliptüs ağacı yüksek oranda su çeken bir ağaç olduğu için bataklıkların kurutulması amacıyla da kullanılmaktadır.http://tr.mydearbody.com

Nevruz Otunun Faydaları

Nevruz Otunun Faydaları: Balgam söktürür. Kanı temizler ve kalbi güçlendirir. Bağırsak gazını söktürür ve sancılarını giderir. Zehirli hayvan sokmalarında da faydalıdır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ülsere karşı da faydalıdır. Ödemleri giderici etkilere sahiptir.


Nevruz Otu Nasıl Kullanılır? Bitki çiçekli kısımlarıyla birlikte sıcak suda demlendikten sonra çay olarak ya da haricen kullanılır. Tohumları yutulursa bağırsak gazlarını ve sancılarını söker. Merhemi basur (hemoroit) şikayetlerine karşı oldukça faydalıdır.http://tr.mydearbody.com

Nergis Çiçeğinin Faydaları

Nergis Çiçeğinin Faydaları: Kusturucudur. Kabızlığı giderir ve ishal yapar. Yatıştırıcıdır. Ateşi düşürür. Sarada faydalıdır. Rahim ve mesane ağrılarını giderir.
Nergis Çiçeği Nasıl Kullanılır? Çiçekleri kurutulup çay olarak kullanılabilir. Soğanları zehirli olduğu için fazla miktarda kullanılmamalıdır. Soğanını yiyen kişide bulantı, kusma, ishal, sara nöbetinde olduğu gibi kasılmalar ile titremeler gözlenir. Ayrıca, hamilelerde düşüğe sebep olabilir.http://tr.mydearbody.com

Mürver Ağacının Faydaları


Mürver Ağacının Faydaları: Kabızlığı giderir. Vücudu terleterek ateşi düşürür ve vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır. Vücudun direncini arttırır. Yatıştırıcı etkisi ile vücuda rahatlık verir. İdrarı çoğaltır. Anne sütünü arttırır. Nezlede faydalıdır. Güneş yanıklarının iyileşmesini kolaylaştırır. Meyveleri ve kabukları idrar söktürücü ve kabızlığı giderici etkilere sahiptir. Meyve suyu sinirsel ve romatizmal ağrıları dindirmeye yardımcı olur. Çiçekleri terletici etkileri ile soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı faydalıdır.


Mürver Ağacı Nasıl Kullanılır? Ağacın çiçekleri, yaprakları ve dal kabukları kurutularak, meyveleri ise hem kurutularak hem de taze olarak kullanılabilir. Meyvelerinin sıkılmasıyla elde edilen meyve suyu da tüketilir. Kabuklarının kaynatılması ile çorba olarak, çiçeklerinin kaynatılması ile çay olarak tüketilir.http://tr.mydearbody.com

Mürsafinin Faydaları

Mürsafinin Faydaları: Uyarıcıdır. Spazmları giderir. Adet söktürücüdür. Solunum yolu hastalıklarında faydalıdır. Öksürüğü keser. Nefes darlığını ve boğaz sertliğini giderir.
Mürsafi Nasıl Kullanılır? Çay şeklinde tüketilebilir.http://tr.mydearbody.com

Muşmulanın Faydaları

Muşmulanın Faydaları: Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur. Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır. İshal ve dizanteriyi giderir. Sinirleri güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir. Mide hastalıkları, lumbago ve nikriste faydalıdır. Kan dolaşımını düzenler. Düşük yapmayı engeller.


Muşmula Nasıl Kullanılır? Muşmula meyvesi ilk koparıldığında buruk bir tada sahiptir. Bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve lezzetlenir. Bu şekilde meyve olarak yenebileceği gibi çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir. Muşmula çekirdeği idrar arttırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.http://tr.mydearbody.com

Meyan Kökünün Faydaları

Meyan Kökünün Faydaları: İştahı açar. Hazmı kolaylaştırır İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Nezle, grip ve nefes darlığında faydalıdır. Göğsü yumuşatır, balgamı söktürür ve öksürüğü keser. Vücuda serinlik ve rahatsızlık verir. Bağırsakları rahatlatır. Mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri, gastrit ve ince bağırsak iltihaplarında faydalıdır. Antibakteriyel ve antifungal etkileri ile zararlı bakterilere ve iltihaplara karşı etkilidir. Kronik hepatit ve siroz tedavisinde oldukça faydalı olan meyan kökü antiviral etkileri ile özellikle Hepatit A ve Hepatit C hastalıklarına neden olan virüslere karşı etkilidir. Kanseri önlemeye yardımcı olur.


Meyan Kökü Nasıl Kullanılır? Meyan bitkisinin kökleri temizlenip kurutulduktan sonra toz haline getirilerek bitkisel bir tatlandırıcı olarak ya da tıbbi amaçlarla kullanılır. Meyan kökünün dövülüp lif haline getirildikten sonra karbonat ve tarçın ile çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen meyan şerbeti, özellikle sıcak günlerde sevilerek tüketilen bir serinleticidir. Meyan kökünden elde edilen meyan balı ise bilhassa yara tedavisi için oldukça faydalıdır. Bu özelliği ülser yaraları için de kendini gösterir. Meyan kökü fazla miktarda ve/veya uzun süreli kullanımlarda yüksek tansiyona neden olabilir.http://tr.mydearbody.com

Melek Otunun Faydaları

Melek Otunun Faydaları: İştah açıcıdır. Sindirim  sistemini rahatlatır ve gaz söktürür. Sinirleri rahatlatıcı ve spazm çözücüdür. Bu etkileri ile cinsel soğukluk, ağrılı adet şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Astım ve bronşitte faydalıdır. İshali keser. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Melekotu yağı romatizma ağrılarını kesici etkiler gösterir.


Melek Otu Nasıl Kullanılır? Melek otu kökü kurutulduktan sonra toz haline getirilir ve kaynamış suda demlenerek kullanılır. Ayrıca, bitkiden elde edilen melek otu yağı haricen romatizma şikayetlerine karşı kullanılabilir. Melek otunun kökleri ve tohumları farklı lezzetler vermek için baharat olarak da kullanılmaktadır. Bitkinin boyama amacıyla kullanımı da vardır.http://tr.mydearbody.com

Melisa Otunun Faydaları

Melisa Otunun Faydaları: Sinirleri yatıştırıcı etkileri ile baş ağrısı, migren, baş dönmesi, kulak çınlaması, uykusuzluk, sara ve sinir krizlerinde faydalıdır. İnsanı ferahlatarak depresyon, melankoli, huzursuzluk ve iç sıkıntısını giderir. Kan şekerini ve tansiyonu düşürür. Hıçkırığı keser. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve nefes darlığına karşı faydalıdır. Mide ve bağırsak gazlarını ve ağrılarını giderir. Beyin damarlarını açar ve hafızayı güçlendirir. Kalbi kuvvetlendirir. Aybaşı kanamalarını düzenler ve ağrılarını azaltır. Hazımsızlığa iyi gelir.Ciltteki kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur.


Melisa Otu Nasıl Kullanılır? Melisa otunun yaprakları kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek hazırlanan melisa çayı içilebilir. Melisa bitkisinin yapraklarında elde edilen melisa yağı da çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Ayrıca, melisa otu tazeyken ezilerek çıkarılan suyu da kullanılır. Kaynatılarak vücuda sürülürse ter kokusunu giderir.http://tr.mydearbody.com

Marrupun Faydaları

Marrupun Faydaları: Ateşi düşürür. İştah açıcı etkileri ile iştahsızlığı gidermeye yardımcı olur. Sindirim sistemi, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir. Ülser yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur. Safrayı arttırır. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Kanserli hücreleri öldürücü etkileri ile özellikle lösemi de kanser tedavisini destekleyicidir. İltihap gidericidir. Hepatite karşı da faydalıdır.


Marrup Nasıl Kullanılır? Ağaç kabukları ve yaprakları tıbbi amaçla kullanılır. Çayı hazırlanabileceği gibi Marrup ağacından hazırlanan tablet şeklinde hazır ürünler de bulmak mümkündür. Ağacın kerestesi de değerlidir.http://tr.mydearbody.com

Mahlebin Faydaları

Mahlebin Faydaları: İdrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı faydalıdır. Ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara iyi gelir.


Mahlep Nasıl Kullanılır? Mahlep ağacının tohumu kullanılır. Kurutulduktan sonra öğütülen mahlep tohumları simit, poğaça, kek ve kuru pastalara katılır. Ayrıca, parfümeri ve boya sanayinde de kullanılmaktadır.http://tr.mydearbody.com