22 Mart 2009 Pazar

Badem




Önerilen hastalıklar: Kabızlığı önler. Hastalıktan sonraki nekahet döneminde organizmayı güçlendirir. Böbrek mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Sulandırılıp içilirse özellikle çocuklarda müshil etkisi gösterir. Yaraları iyileştirici özellikleri vardır. Güneş yanıklarında rahatlatıcı olur. Yumurtayla karıştırılıp da, basur memelerine sürülecek olursa, ağrı ve yanmaları giderir. Göğsü ve akciğeri hastalıklardan temizler. Acı badem, karaciğerin, böbreğin, dalağın gözeneklerini açar ve idrar yaptırır. Acılığı ne kadar çoksai kuvveti de o kadar fazla olur. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin zaıf düşmemesini sağlar. B vitaminleri ve proteini ile sinirleri dinlendirir, yenilenmesini sağlar. Hastalıklar sonrasında nehaket devresini kısaltır. Sütle birlikt tüketilirse mideyi kuvvetlendirir. Bademler ağızda çok iyi çiğnenmelidir.

Badem yağı:
Günde bir tatlı kaşığı içilirse, bağırsakları yumuşatır. Böbrek taşlarını yağlandırıp, kayganlık sağlayarak, çabuk ve ağrısız düşmesini sağlar. Cildi yumuşatır ve saçların beslenmesini sağlar. Saçların diplerine sürülerek kullanılır. Tatlı badem yağı, eşit miktarda bal veya pekmezle karıştırılıp kabız olan bebeklere 4-5 saat arayla 2 çay kaşığı müshil olarak verilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder