13 Aralık 2011 Salı

İştah açan yiyecekler


İştah Açmak İçin Bitkisel Öneriler

İştah Açan Yiyecek ve Bitkiler :

* Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.

* Anason tohumlarının yenmesi iştahı arttırır.

*Ananas tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdır, harareti söndürür.


* Andız otu iştah açar. Ardıç meyveleri iştahı arttırır, hazımı kolaylaştırır.

* Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir.

* Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.

* Güvercin kökü iştah açıcıdır.

* Kantaron iştahı çar, hazımsızlıkları giderir.

* Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.

* Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açar.

* Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir.

* Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun tahtakurusunu andıran çok kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.

* Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.

* Nohut kilo aldırır.

* Soğan iştahsızlığa iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder