sağlık ,hayat,şifalı bitkiler,bitkilerle tedavi,güncel konular,haberler,son dakika,güzellik,makyaj,yemek tarifleri,magazin
13 Aralık 2011 Salı
İştah açan yiyecekler
İştah Açmak İçin Bitkisel Öneriler
İştah Açan Yiyecek ve Bitkiler :
* Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.
* Anason tohumlarının yenmesi iştahı arttırır.
*Ananas tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdır, harareti söndürür.
* Andız otu iştah açar. Ardıç meyveleri iştahı arttırır, hazımı kolaylaştırır.
* Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir.
* Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.
* Güvercin kökü iştah açıcıdır.
* Kantaron iştahı çar, hazımsızlıkları giderir.
* Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.
* Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açar.
* Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir.
* Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun tahtakurusunu andıran çok kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.
* Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.
* Nohut kilo aldırır.
* Soğan iştahsızlığa iyi gelir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder