sağlık ,hayat,şifalı bitkiler,bitkilerle tedavi,güncel konular,haberler,son dakika,güzellik,makyaj,yemek tarifleri,magazin
18 Ocak 2010 Pazartesi
Yenibaharın Faydaları
Yenibahar;
12 m'ye kadar boylanabilen,aromatik,yapark dökmeyen bir ağaçtır.Yaprakları oblong,çiçekleri küçük beyaz ve demetler halinde,meyveleri küçük yeşil olgunlaştığında ise kahverengidir.Olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulmuş meyveleri ve meyvelerinden elde edilen uçucu yağı kullanılır.Ülkemizde Jamaika biberi olarak da bilinir.Orta ve Güney Amerika'da Karayibler'de yetişir.
Yenibaharın Kullanım Alanları;
Sağlıkta:Öjenol taşır.Bu nedenler kusu gibi etkisi de kazranfile benzer.Sindirim sistemini uyarır,hazmı kolaylaştırır ve gaz gidericidir.Ayrıca antiseptiktir.Diyarede kullanılır.İştah açıcı ve kuvvet verici karışımların içeriğinde yer alır.
Gıdada:Kuvvetli kokulu,baharlı lezzettedir.Gıda sanayiinde,baharat veya türevleri likör formülasyonlarında;ayrıca çiklet,şekerleme,dondurma,çorba,turşu ve içeceklerde kullanılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder