18 Nisan 2009 Cumartesi

Ahmet Maranki Şifalı Bitkiler kitabında Kimyon Meyvesi ile iligili anlatıyor...


Önerilen hastalıklar: Hazımsızlıkla ilgili şikayetleri giderir. Karın bölgesinde hissedilen gazları ortadan kaldırır. Anne sütünü artırır. Sarı kantaronla beraber kullanıldığında depresyonu giderici, ruhu rahatlatıcı etkisi vardır.

Kullanım şekli: Hergün 1/4 et suyu, 5'er tane kimyon, 5 gram sarı kantaron demlenir ve içilir. 3 hafta devam edilir.

Çok kullanılan baharatlardandır, köftelere, bazı et yemeklerine ve salatalara serpilir.

Kimyon Yağı: Kimyon görevini yapar ve mide ağrılarını dindirir. Dıştan masaj yapılarak kullanılırsa adale ağrılarına faydalıdır.


Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder