28 Kasım 2011 Pazartesi

Ekinezya Bitkisi


Ekinezya
, Kuzey Amerika’nın yerli bitkisidir. Kızıldereliler zamanından beri bilinen ve o dönemden itibaren de, bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan bitkilerden birisidir.

Ekinezya bitkisi bağışıklık sistemini güçlendirme de oldukça etkili. Birçok hastalığa da şifa kaynağı olmuştur. Asrın hastalığı olan, Domuz Gribine karşı oldukça etkili olduğu söylenmektedir.

26 Kasım 2011 Cumartesi

Altın Otunun Faydaları

Altın Otunun Faydaları:

İdrar söktürücü, safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu arttırıcı ve idrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Mesane, prostat ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Romatizma ve eklem ağrısı şikayetlerini azaltır. Tokluk verir. Hazım zorluklarında ve basurda faydalıdır.

Altın Otu nasıl kullanılır?

Çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak kullanılır. Altın otu çayı özellikle idrar söktürücü ve taş düşürücü olarak kullanılmaktadır.

Çoban Üzümünün Faydaları

Çoban Üzümünün Faydaları ve Etkileri: Kan şekerini düşürücü etkisi ile şeker hastaları için oldukça faydalıdır. Vücuda kuvvet verir. Mikrop öldürücüdür. İshal ve dizanteriyi kesmekte etkilidir. Kılcal damarları güçlendirir.

Çoban Üzümü Nasıl Kullanılır? Meyveleri yenebileceği gibi yaprakları kaynatılarak çayı hazırlanabilir.

24 Kasım 2011 Perşembe

Duvar Sarmaşığının Faydaları


Duvar Sarmaşığının Faydaları ve Etkileri:
Selülit ve romatizmada faydalıdır. Çıbanları olgunlaştırır. Kabızlığı gidermeye ve bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Spazm çözücüdür. Aybaşı kanamalarını düzenleyici etkiye sahiptir. Nezle, astım, bronşit, soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarında faydalıdır.


Duvar Sarmaşığı Nasıl Kullanılır? Yaprakları kurutularak kullanılır. Meyveleri zehirli olduğu için kullanılmaz. Yapraklarının dahilen kullanımında da dikkatli ve ölçülü olunmalıdır. Daha ziyade bitkiden elde edilen özler ilaç sanayinde, hazır ürün yapımında kullanılır. Suda kaynatılan taze yaprakları ile çay yapılabileceği gibi bu yapraklar ağrıyan yerlere konursa ağrıyı hafifletir, çıbanların ve sivilcelerin üzerine konursa iyileşmeyi hızlandırır.

Karanfilin Faydaları


Karanfilin Faydaları:

Antiseptiktir; Mikropları öldürür. Diş ağrılarını kesmeye yardımcı olur. Ağrı kesici ve mikrop öldürücü özelliği nedeniyle özellikle dişhekimliğinde faydalıdır. Ağız kokusunu giderir. Bu nedenle sarımsak, soğan ve sigara kokularını bastırmakta etkilidir. Gaz söktürücüdür. Uyarıcıdır. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Baharat olarak iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mideye ve göğse kuvvet verir. Karanfil çiçekleri balgam söktürücüdür. Öksürüğü keser. Cinsel isteği arttırır. Mide bulantısını ve kusmayı önler, ateşi düşürür. İshali keser.

Karanfil nasıl kullanılır?
Karanfil tohumu toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak karanfil çayı yapılabilir. Karanfil çayı içerisine tarçın da eklenirse boğaz ağrısı için güzel bir bitkisel çay hazırlanmış olur. Karanfilden karanfil yağı da çıkarılır. Karanfil yağı romatizma şikayetlerini azaltıcı etkisi nedeniyle romatizmalı bölgeye sürülürse faydası görülür. Karanfil çiçeği balla karıştırılıp yenirse iktidarsızlığa iyi gelir. Karanfil çiçekleri kaynatılıp elde edilen şurup ateşli hastaları terletmek ve ateş düşürmek için kullanılır. Ayrıca, balgam söktürücü ve öksürük kesicidir. Karanfil kökü haynatılıp içilirse ishali keser, mide ve bağırsak bozukluklarını giderir.

Gülün Faydaları


Gülün Faydaları:


Gül yapraklarının kurutulmasıyla elde edilen gül çayı; vücudu toksinlerden arındırır, insanı rahatlatır ve ferahlatır. Stresi ve vücudun gerginliğini alır.Terlemeye karşı etkilidir. Gül çayı ayrıca, bağırsakları rahatlatır ve bulantıyı keser. Gül yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen karışımla göze banyo yaptırılırsa göz kanlanmasını ve göz nezlesini giderir. Gargara yapılırsa ağız yaralarına ve diş ağrılarına faydalıdır. Gül yağı ve gül suyu cildi gerginleştirir ve canlılık verir. Hafif müshil etkisine de sahiptir.



Nasıl Kullanılır: 

Yaygın olarak gül suyu ve gül yağı şeklinde kullanılır. Kozmetik sanayide kullanılır. Reçel olarak yenildiğinde mideyi kuvvetlendirir. Gül suyu cildi güzelleşterir. Gül suyuna batırılmış bez alna konulursa baş ağrısını giderir. Taze gül yapraklarının badem yağına batırılıp bir süre bekletilmesi ile elde edilen Gül yağı, göz çevresindeki kırışıklıklara, yarım saati aşmadan, uygulanıp temizlenirse faydalıdır.

Boy uzatma için şifalı bitkiler

Şevki Güngör, katıldığı bir televizyon programında kemik erimesi ve çocuklarda boy uzamasına yardımcı olacak bitkisel önerilerde bulundu. bizde bu bitkisel öneriyi sizlerle paylaşmak istedik.

MALZEMELER
  • 50 gr salep
  • 25 gr karanfil
  • 200 gr toz keçi boynuzu
  • 100 gr çavdar unu
  • 25 gr tarçın
  • 100 gr soya unu
  • 100 gr yulaf
  • 100 gr keten tohumu
  • 1 kg armut pekmezi

Bütün malzemeleri cam bir kaba koyup tahta kaşıkla macun kıvamına gelene kadar karıştırın. 3 yaşından itibaren bütün çocuklarda kullanabilir. küçük çocuklarda 1 tatlı kaşığı büyük çocuklarda, 1 yemek kaşığı günde 2-3 kaşık yiyebilirler.